Smidge eller Bushman, vilket är det bästa myggmedlet?

Publicerat av Jacob Arnborg-Forss den

När myggsäsongen närmar sig och sommaraktiviteterna lockar utomhus, är en av de första tankarna för många hur man ska skydda sig mot mygg. Utöver märke och förpackning kan även myggmedlets aktiva ämne skilja sig. Det ämnet är det som får myggmedlet att fungera. Bland de mest populära valen är Smidge och Bushman, två effektiva men olika myggavvisande ämnen. Men vilket är egentligen det bästa alternativet för att hålla myggen på avstånd?

Smidge: Naturligt och effektivt

Smidge har snabbt blivit ett favoritval för många som letar efter ett naturligt alternativ till traditionella myggmedel. Dess huvudingrediens är Saltidin, eller Icaridin, vilket är ett syntetiskt derivat av piperidin som effektivt avskräcker myggor och andra insekter. En av de främsta fördelarna med Smidge är dess behagliga doft och icke-feta konsistens, vilket gör det bekvämt att använda under långa perioder. Skyddar även mot fästingar i upp till 4 timmar.

Smidge eller DEET? Myggmedel används för bekämpning av insäkter såsom mygg, knott och fästingar

En av de mest uppskattade egenskaperna hos Smidge är dess skonsamma natur. Den är lämplig för både vuxna och barn över tre år och kan användas på känslig hud utan att orsaka irritation. Dessutom är den miljövänlig och bryts ner snabbt i naturen utan att skada miljön.

  • Vattentåligt
  • Behaglig doft
  • Klibbar ej
  • Lotion effekt utvecklas av Nivea
  • Lång hållbarhet
  • Kan användas av barn från 3 år
  • Kan användas av gravida

Bushman: Klassiskt och kraftfullt

Huvudingrediens är DEET i Bushamn och har länge varit ett av de mest pålitliga valen för effektiv myggskydd. Det aktiva ämnet har visat sig vara mycket effektivt mot ett brett spektrum av insekter, inklusive myggor, fästingar och flugor. En av de mest betydande fördelarna med DEET är dess långvariga effektivitet, vilket gör det till ett idealiskt val för utomhusaktiviteter som camping och vandring.

Trots dess effektivitet har DEET fått kritik för sin starka lukt och klibbiga konsistens. Vissa användare kan också uppleva hudirritation eller allergiska reaktioner vid överdriven användning. Dessutom har det funnits viss oro för DEET:s potentiella negativa effekter på miljön och vattenlevande organismer.

  • Svett och vattentåligt
  • Behaglig doft

Vilket är bäst? Smidge eller Bushman?

När det kommer till att välja mellan Smidge och Bushman handlar det i slutändan om personliga preferenser och individuella behov. Om du föredrar ett naturligt alternativ som är skonsamt mot huden och miljön kan Smidge vara det bästa valet för dig. Å andra sidan, om du behöver långvarig och kraftfullt skydd i extrema förhållanden, kan Bushman vara det mest lämpliga alternativet.

Oavsett vilket alternativ du väljer är det viktigt att följa anvisningarna noggrant och undvika överdriven användning för att minimera risken för eventuella biverkningar. Kom ihåg att kombinera myggmedlet med andra förebyggande åtgärder, såsom att bära långärmade kläder och undvika myggrika områden under skymningen och gryningen, för att maximera skyddet mot myggbett.

Smidge eller Bushman – Sammanfattning

Smidge

Naturligt, skonsamt och miljövänligt. Idealiskt för känslig hud och barn över två år.

Bushman

Kraftfullt och långvarigt skydd. Idealiskt för extrema förhållanden och långvariga utomhusaktiviteter.

Oavsett vilket alternativ du väljer, se till att du är förberedd för att njuta av sommaren utan att bli störd av irriterande myggbett! Är myggmedel inte din grej har vi massor av fler tips för att slippa myggen här.