Starta myggfångaren

Publicerat av myggfri den

I helgen var det dax att starta myggfångaren. Vi har en Predator som vi laddade med en grön oktanol och klisterpapper : Hällde vatten i behållaren och en droppe diskmedel som tar bort ytspänningen. Här gäller det att ta ett neutralt diskmedel och inte citrus. För det gillar ju inte myggorna. När myggorna och knotten kommer i behållaren och det blir en ”sörja” som man enkelt rengör. Det finns tre olika dofter att välja emellan. Den gröna oktanolen är en doft med mer mjölksyra i, vilket har visat sig vara attraktivt för både mygg och knott. Den svarta doften är en ”standard doft”. Den röda doften är mer till för de nya mygg arterna såsom tigermyggor och översvämningsmyggor.

Det är hög tid att starta myggfångaren i början av sommaren för att minska beståndet. Visste du att en honmygga kan generera upp till 1000 nya mygg på en månad? Därför är det viktigt att fånga de innan de hinner föröka sig. Ställer man ut en myggfångare när det är rikligt med mygg så lär man få tömma behållaren ofta.

Effektivt klisterpapper

När man startar myggfångaren så trär man på ett stort klisterpapper runt själva ”huvudet”. Det är liknande klister som fanns på flugspiralerna som var populära förr. Men detta klister papper som man har på Predator så kan man även få flugor som fastnar. Har man tur så är även bromsar intresserade av maskinen. Det är bara mygg och knott som sugs in med hjälp av fläkten. Flugor och bromsar är för tunga. Kanske det är värmen de lockas av? Eller lamporna? Eller helt enkelt det svart/vita pappret? Nått är det som attraherar, för vi har fått bromsar på klister pappret.

Vi starta myggfångaren så tänkte vi på placeringen. Inte för nära vår altan. För vi vill ju inte locka dit myggorna. Utan det blev en bit ifrån vid buskar och träd. Så nu är det bara att vänta på att få tömma behållaren. Varenda liten mygga vi fångar så slipper man upp till 1000 nya mygg – de du!