Vinterförvaring

Publicerat av myggfri den

Nu när mer än hälften av alla löv ligger på marken istället för att lysa gröna på träden så känns det att sommaren är över och myggsäsongen likaså. Om man vill att sin myggfångare skall hålla så länge som möjligt och inte få några onödiga problem så är det väldigt viktigt att man gör rätt när man ställer in den för vinterförvar.

Det första man måste göra innan man ställer undan sin maskin är en vanlig rutinrengöring. Det finns en utförlig steg-för-steg guide på vår hemsida med hjälpande bilder, där finns det också en PDF-fil.

Det viktiga är att din myggfångare är ren, avlägsna därför regnskyddet, ditt sticky paper och oktanolen och skruva loss det genomskinliga skyddet med hjälp av en skruvmejsel. Rengör alla ytor (förutom LED-lamporna och fläktmotorn) med antingen såpvatten, fönsterputs eller citrus avfettningsmedel, men tänk på att aldrig använda ett petroleum baserat rengöringsmedel. Om smutsen håller sig kvar så kan man skrapa lätt med en plastkniv eller liknande för att sedan torka rent alla ytor med en trasa och skruva fast alla lösa delar igen.

Tänk på att vinterförvaringen skall vara torr och det kan vara bra att ha en liten ficklampa till hands under rengöringen för att lokalisera smutsen.

Kategorier: Uncategorized