Fira midsommar utan mygg!

Publicerat av Alva Olausson den

Midsommar är en tid för att fira ljusa nätter, dansa runt stången och njuta av god mat med familj och vänner. Tyvärr är det också då myggen gör sitt intåg. För att hjälpa dig att hålla dessa små plågoandar på avstånd, har vi samlat några av de bästa tipsen för att undvika mygg på midsommar.

1. Thermacell på bordet

En av de mest effektiva sätten att undvika mygg på midsommar är att använda en Thermacell. Placera enheten på bordet där ni sitter och den kommer att skapa en myggfri zon på upp till 20 kvadratmeter. Thermacell är tyst, luktfri och enkel att använda. På så sätt kan ni njuta av maten och sällskapet utan att bli störda av myggbett.

2. Användning av insektsmedel

Insektsmedel är en annan pålitlig metod för att undvika mygg på midsommar. Två av de mest rekommenderade produkterna är Smidge och Bushman. Båda innehåller effektiva ingredienser som håller myggen borta och är säkra att använda på huden. Läs om de olika fördelarna med de båda medlen här. Applicera medlet noggrant på exponerade hudområden och glöm inte att återapplicera vid behov, särskilt om du svettas eller har badat.

3. Myggjacka

För de som spenderar mycket tid utomhus på midsommar kan en myggjacka vara en life saver. Dessa jackor är tillverkade av finmaskigt material som hindrar myggor från att komma åt din hud. De är lätta och andas, vilket gör dem bekväma att bära även under varma dagar. Genom att bära en myggjacka kan du effektivt undvika mygg på midsommar och ändå njuta av utomhusaktiviteterna.

4. Hemma-knep

Utöver dessa produkter finns det flera knep att ta till med produkter du har i hemmet. Kvaliteten på dessa kan dock variera så om du vill vara på den säkra sidan rekommenderar vi att använda dessa som ett komplement och inte uteslutande som skydd!

  1. Vitlökspray: Myggor ogillar doften av vitlök. Blanda vitlök med vatten och spraya det runt uteplatsen.
  2. Lavendel: Plantera lavendel i trädgården eller använd lavendelolja. Dess doft är behaglig för människor men avskräcker myggor.
  3. Eukalyptusolja: Eukalyptusolja är en naturlig myggavstötare. Blanda några droppar eukalyptusolja med vatten i en sprayflaska och spraya det runt fönster och dörrar, eller direkt på huden. Doften av eukalyptus är behaglig för människor men ogillas av myggor.
  4. Fläktar: Myggor är dåliga flygare och en enkel metod för att undvika mygg på midsommar är att placera ut fläktar på uteplatsen eller där ni samlas. Den konstanta luftströmmen från fläkten gör det svårt för myggor att flyga och landa på dig, vilket effektivt håller dem borta.

Genom att använda dessa enkla produkter och knep kan du ytterligare förstärka dina försök att undvika mygg på midsommar och se till att firandet blir en trevlig stund. Kom ihåg att kombinera flera metoder för bästa resultat och njut av en myggfri midsommar!

Kategorier: Uncategorized